Julebrev fra Bærum Kulturråd

Stille natt - bildet av et grantre med snø en stjerneklar natt med nymåne

Julebrev fra Bærum Kulturråd

Vi ønsker våre kulturvenner og samarbeidspartnere en Riktig God Jul og et Godt og kulturelt Nytt År

Det har vært et spennende kulturår med noen utfordringer og mange positive kulturhendelser. Som vanlig har året vært fylt av kulturaktiviteter. Og som alltid er det all grunn til å være stolte av det fantastiske kulturlivet denne kommunen kan by på.

Noen høydepunkter fortjener å bli nevnt;

  • Bærum Musikk- og kulturskole har flyttet inn i nye, flotte lokaler i Kunnskapssenteret i Sandvika.
  • Kulturhuset har ferdigstilt sin nye scene «Underhuset»
  • Fornebu har fått en ny kunsthall (galleri)

Her er en orientering om noen av de viktigste sakene vi har arbeidet med i løpet av året.

Gjennomføring av deler av kulturanleggsplanen

Oppussing av Lille Scene og akustiske målinger

Vi har nå kommet så langt at prioriterte deler av kulturanleggsplanen kan påbegynnes. I første omgang gjelder det å pusse opp og ruste opp Lille Scene til brukbar og innbydende standard.

Akustikkprosjektet

Videre har vi kommet så langt i det vi kaller «Akustikkprosjektet» at akustiske målinger i disse dager er gjennomført i ca. 25 øvings- og gymsaler på skoler. Resultat av målingene ventes å foreligge rett over nyttår.

Lagerlokaler og verksteder til teater-og danseorganisasjonene

Det har vist seg vanskelig å finne et hus som både kan romme kulisse- og kostymelager og verksteder for å lage kulisser og kostymer. Det mest utfordrende er å finne lager. Vi har vært gjennom en rekke alternativer sammen med kommunen, men så langt uten hell. Verkstedlokaler kan bli noe enklere å finne. Vi gir imidlertid ikke opp i første omgang, men fortsetter å lete en stund til.

Kulturanleggsplanen finner dere under «Planer» på navigasjonsmenyen.

Kurs i prosjektledelse

11. og 12. oktober gjennomførte vi kurs i prosjektledelse for kulturaktører. 13 påmeldte + en gjest fra Danmark deltok.

Kurset var et samarbeid mellom Avdeling for Kultur og Samarbeid i kommunen og Bærum Kulturråd, og kursleder var Ingrid Brattset.

Deltakerne var svært fornøyd og vi vurderer et nytt kurs hvis det er interesse for det. Alle som produserer konserter, forestillinger, festivaler eller andre former for kulturaktiviteter var aktuelle deltakere.

Politiske innspill

Den nye prøvescenen – Underhuset – i Kulturhuset

Da det ble klart at en scene skulle bygges i Kulturhusets underetasje, var en av forutsetningene at scenen, publikumsarealet og toalettene kunne brukes som garderobe av ballettskolene når det ikke er andre aktiviteter der. Inntil nå har det ikke vært gode garderobemuligheter for danserne når skolene har sine forestillinger.

Saken ble sendt til FRIKK for vurdering. Så langt er det ingen ting som tyder på at vi må betale leie for å bruke «Underhuset» som garderober. 

Kommunens handlingsprogram for 2015-2018

I vårt innspill til FRIKK i forbindelse med kommunens budsjettbehandling, tok vi spesielt opp at Rådmannen foreslo å kutte i støtten til kulturorganisasjonene med kr 800000,- på fire år. Vi understreket alvoret i dette og konsekvensene for kulturlivet dersom kuttforslaget ble gjennomført. Til vår glede har FRIKK vedtatt å heve støtten med kr 1.2 mill i handlingsprogramperioden. Vårt innspill til FRIKK finner dere på vår hjemmeside.

VIKTIG!! Organisasjonsendringer i Bærum Kulturråd

Daglig leder Harriet Carlin slutter i Bærum Kulturråd f.o.m. nyttår. Hennes oppgaver blir ivaretatt av styret. Ny kontaktperson er leder Nina Grøholt, telefon 976 76 996, epost nina@baerumkultur.no

Vi ønsker alle våre kulturvenner og samarbeidspartnere en Riktig God Jul og Et Godt Nytt År!

Med hilsen fra oss i Bærum  Kulturråd

Nina Grøholt
Jacob Falck
Eva Bellis
Anne Kristin Moe
Marius Stenberg
Nina Vedeler Svendsen
Ingebjørg Synnøve Thoresen
Harriet Carlin