KULekalender 2016 3. desember – BærMuDa og Bærum Barneteater/Teaterskole

KULekalender 2016 3. desember – BærMuDa og Bærum Barneteater/Teaterskole

BærMuDa - Bærum Musikk og DanseteaterBærMuDa – Bærum Musikk og Danseteater

BærMuDa (de første årene het gruppa Musical Dreams) har satt opp musikalforestillinger siden 1989. Utgangspunktet for var Grav musikkorps. De ønsket å lage en musikalforestilling hvor medlemmene også kunne delta som sangere/­skuespillere/­dansere. Forestillingen ”Musical Dreams” ble en suksess og etterfulgt av den da nyskrevne musikalen ”Alt blir som det skal, Ali Baba” (Per Sigmund Thorp og Tor Nygaard). De som ville drive videre som musikalgruppe etablerte etter dette BærMuDa.

BærMuDa bruker profesjonelle i alle støttefunksjoner som regi, koreografi, musikalsk ledelse, orkester, scenografi og til dels også kostymedesign. På denne måten får man utnyttet egne krefter maksimalt, lærer mer og blir bedre for hver oppsetning. For øvrig er gruppa drevet av medlemmene.

BærMuDa har mellom 20 og 30 medlemmer og tar inn nye medlemmer av og til etter behov. Medlemmene må kunne synge og helst også danse eller spille teater eller noe annet gruppa kan nyte godt av.

Bærum BarneteaterBærum Barneteater

Bærum Teaterskole er et fritidstilbud for barn og unge, og har ca 250 elever på kurs hvert semester. Skolen ble stiftet i 2003 og bygger på den kompetansen som Bærum Barneteater har opparbeidet gjennom 25 års erfaring med barn og teater.

Gjennom våre kurs ønsker vi å stimulere barns forestillingsevne og fantasi og å gi dem aksept for den de er. Teater er en kollektiv kunstform og alle barn er like viktige i gruppen. Teaterskolen skal være et “fristed” for elevene når det gjelder prestasjonspress. Vi gir elevene oppgaver de vil mestre på det nivået de er. Her kan de leke, utvikle seg og lære om teater. Med alderen øker vanskelighetsgraden for det de skal lære, og også bidra med selv.