Kultur Aid Bærum 2020: Cecilie C. Ødegården og Gabor Nagy

publisert i: Rådet informerer 0

Da hele Norge stengte ned i mars gikk det hardt utover kulturlivet. Bærum Kulturråd ønsket å gjøre noe for å holde kulturlivet levende og tok initiativ til prosjektet Kultur Aid Bærum. I samarbeid med Bærum Kulturhus fikk en rekke lokale kunstnere spille inn en video.

Her presenterer vi operasanger Cecilie C. Ødegården sammen med pianist Gabor Nagy.

Ødegården bodde sine første leveår ved Bryn i Bærum, deretter Asker og Biri. I dag er hun bosatt på Blommenholm i barndomshjemmet til moren sin. Hun har diplom i utøvende klassisk sang fra Norges musikkhøgskole, og jobber til daglig som operasanger ved Den Norske Opera og Ballett.

Kritikerroste album
I 2019 ga hun ut to album, juleplaten «God Jul med Alle Tiders Advent» og «Haugtussa» begge med musikere fra Bærum. Sistnevnte album ble kåret til månedens beste i Klassekampen. Februar 2020 kom platen «Otto Notturni» med vokalkvartetten Ensemble Solvind i forbindelse med 150-årsmarkeringen av komponisten Mercadante. Alle tre album er gitt ut på plateselskapet Blommenholm Classics.

I tillegg til å jobbe på operaen, er Cecilie en aktiv frilans sanger, og året 2020 har hun hatt permisjon fra operaen for å kunne frilanse mer. Selv om det har vært dårlig med konsertvirksomhet har Cecilie, sammen med operasanger Cecilie Rønning, benyttet tiden til å bygge opp en helt ny festival i Bærum, nemlig Bærum Sangfestival som kommer i 2021.

Stipendvinner
Gabor Nagy kommer fra Ungarn og er bosatt på Rykkinn. Han er utdannet pianist og jobber til daglig som repetitør og dirigent ved Den Norske Opera & Ballett. Han ble vinner av stipend i 2002, på IKI Festival ved Mannes College of Music, New York. Under den nasjonale Beethoven-konkurransen i Ungarn i 2004 vant han andre pris, og etterpå ble han invitert til den avsluttende konserten på Liszt Society London for å spille sammen med den verdensberømte pianisten Leslie Howard. Han studerte til operarepetitør og dirigent ved Norges musikkhøgskole fra 2014 med Tore Dingstad og Sigmund Thorp.