Kultur Aid Bærum 2020: Cecilie C. Ødegården og Gabor Nagy

Kultur Aid Bærum 2020: Cecilie C. Ødegården og Gabor Nagy

Da hele Norge stengte ned i mars gikk det hardt utover kulturlivet. Bærum Kulturråd ønsket å gjøre noe for å holde kulturlivet levende og tok initiativ til prosjektet Kultur Aid Bærum. I samarbeid med Bærum Kulturhus fikk en rekke lokale kunstnere spille inn en video.

Her presenterer vi operasanger Cecilie C. Ødegården sammen med pianist Gabor Nagy.NB: Videoen er ikke lenger tilgjengelig.

Ødegården bodde sine første leveår ved Bryn i Bærum, deretter Asker og Biri. I dag er hun bosatt på Blommenholm i barndomshjemmet til moren sin. Hun har diplom i utøvende klassisk sang fra Norges musikkhøgskole, og jobber til daglig som operasanger ved Den Norske Opera og Ballett.

Kritikerroste album
I 2019 ga hun ut to album, juleplaten «God Jul med Alle Tiders Advent» og «Haugtussa» begge med musikere fra Bærum. Sistnevnte album ble kåret til månedens beste i Klassekampen. Februar 2020 kom platen «Otto Notturni» med vokalkvartetten Ensemble Solvind i forbindelse med 150-årsmarkeringen av komponisten Mercadante. Alle tre album er gitt ut på plateselskapet Blommenholm Classics.

I tillegg til å jobbe på operaen, er Cecilie en aktiv frilans sanger, og året 2020 har hun hatt permisjon fra operaen for å kunne frilanse mer. Selv om det har vært dårlig med konsertvirksomhet har Cecilie, sammen med operasanger Cecilie Rønning, benyttet tiden til å bygge opp en helt ny festival i Bærum, nemlig Bærum Sangfestival som kommer i 2021.

Stipendvinner
Gabor Nagy kommer fra Ungarn og er bosatt på Rykkinn. Han er utdannet pianist og jobber til daglig som repetitør og dirigent ved Den Norske Opera & Ballett. Han ble vinner av stipend i 2002, på IKI Festival ved Mannes College of Music, New York. Under den nasjonale Beethoven-konkurransen i Ungarn i 2004 vant han andre pris, og etterpå ble han invitert til den avsluttende konserten på Liszt Society London for å spille sammen med den verdensberømte pianisten Leslie Howard. Han studerte til operarepetitør og dirigent ved Norges musikkhøgskole fra 2014 med Tore Dingstad og Sigmund Thorp.