Kultur Aid Bærum 2020: Happy Feet

Kultur Aid Bærum 2020: Happy Feet

Da hele Norge stengte ned i mars gikk det hardt utover kulturlivet. Bærum Kulturråd ønsket å gjøre noe for å holde kulturlivet levende og tok initiativ til prosjektet Kultur Aid Bærum. I samarbeid med Bærum Kulturhus fikk en rekke lokale kunstnere spille inn en video.

Her presenterer vi dansekompaniet Happy Feet som viser et utdrag fra eventyrballetten Peter Pan, som egentlig skulle hatt premiere i Sandvika teater i april. NB: Videoen er ikke lenger tilgjengelig.

Happy Feet feiret i 2018 sitt 30 års jubileum med en helaftens eventyrballett, Froskeprinsen. Forestillingen ble en publikumsfavoritt og våren 2020 var det klart for neste eventyr, Peter Pan. Den nådde dessverre ikke scenen før nedstengingen, men et lite utdrag fra forestillingen ble tilpasset og filmet for å kunne spre litt magi.

Danserne i Happy Feet er unge, 12-18år, men de har alle mange år med mye dansetrening bak seg. Aller mest i klassisk ballett, men også i moderne/samtidsdans og jazz. Ikke minst er det flott å se den dansegleden disse ungdommene viser fram når Happy Feet har forestillinger, enten det er Nyttårskonserten til Bærum Symfoniorkester hvor kompaniet er et fast innslag, eller Trippeldans sammen med de to andre ungdomskompaniene i Bærum. Hver uke øver jentene i Happy Feet teknikk, utforsker nye sjangre og jobber med egne forestillingsprosjekter. I fjor resulterte det i en samarbeidsforestilling med Asker og Bærum ungdomsorkester og nå girer kompaniet  opp for å sette Peter Pan på plakaten til høsten. Happy Feet gleder seg veldig til å lage hele forestillingen dere får en smakebit av her og lover å by på danseglede av høy kvalitet.

Rikke Finckenhagen Sandli har regi og koreografi på Peter Pan. Hun danset selv flere år i Happy Feet, før hun tok sin bachelor i dans ved Kunsthøgskolen i Oslo. Rikke er glødende opptatt av å sette opp forestillinger som kan glede et bredt publikum. Ved å legge historiefortelling som en grunnramme og fylle på med stor underholdningsfaktor, i kombinasjon med høyt teknisk nivå på dansen, blir det en opplevelse alle kan ha glede av, enten man er danseinteressert eller en vanlig småbarnsfamilie. At eventyret fortelles helt uten ord, gjør også magien tilgjengelig for alle nasjonaliteter.

– At jentene i kompaniet får glede andre med dansen som de selv har hatt glede av i så mange år med trening, har en stor verdi, sier koreografen Rikke, som også er kunstnerisk leder for kompaniet. Forestillingen Peter Pan inneholder en rekke ulike musikk- og dansesjangre og flotte kostymer. 

Happy Feet har til sammen 31 dansere som alle danser ulike roller i forestillingen, enten det er pirater, havfruer eller indianere. For ikke å snakke om roller som Kaptein Krok, Wendy og Peter Pan selv.  I eventyrballetten medvirker også et breakparti og to barnepartier i klassisk ballett fra Kirsti Skulleruds Ballett- og Dansestudio. På videoversjonen får 7 utvalgte dansere fortelle en liten del av eventyret. I september 2021 skal hele balletten endelig vises i det historiske og innbydende Sandvika teater.