Kultur Aid Bærum 2020: Marianne Storberg

Kultur Aid Bærum 2020: Marianne Storberg

Da hele Norge stengte ned i mars gikk det hardt utover kulturlivet. Bærum Kulturråd ønsket å gjøre noe for å holde kulturlivet levende og tok initiativ til prosjektet Kultur Aid Bærum. I samarbeid med Bærum Kulturhus fikk en rekke lokale kunstnere spille inn en video.

Her presenterer vi forfatter Marianne Storberg som leser fra sin siste bok; “Bli hos meg”. Hun er vokst opp på Nesøya i Asker, men har siden 2012 vært bosatt i morens barndomshjem på Høvik. NB: Videoen er ikke lenger tilgjengelig.

Storberg er forfatter av tre kritikerroste historiske romaner. Debutromanen «Brevet fra Betsy» (2012) er basert på deler av hennes doktogradsavhandling. Romanen er oversatt til tysk. «Eplehagen» (2016) har handling lagt til Asker prestegård i tiden rundt 1814 og er en kjærlighetshistorie som har begeistret et stort publikum.

Romanen «Bli hos meg» er inspirert av hendelser i forfatterens egen familie på Vestlandet på begynnelsen av 1800-tallet. Handlingen spenner over flere generasjoner, med Mariannes oldemor Boel i sentrum. En smertefull familiehemmelighet avsløres i denne fortellingen som viser hvor skjøre relasjonene mellom oss mennesker kan være. «Bli hos meg» har i høst ligget på Fabels «ti på topp»-liste.